![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jehněčího masa • 2 cibule • 1 sklenice kysaného zelí • 2 jablka • 3 lžíce sádla • sůl • 4 zrnka pepře • 1 bobkový list • 1 zrnko jalovce • 3 dcl bílého vína • 3 lžíce hladké mouky Recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky připravíme takto:
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle. Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme. Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky. Přimícháme koření a krátce podusíme. Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bílé zelí s jehněčím masem a jablky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: opečená šunka se zelím, pikantní hrášek s hovězím masem, koložvárské zelí, sumec s čínským zelím, bůček v zelí, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, mleté maso v zelí, růžičková kapusta s uzeným masem, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím bílé zelí s jehněčím masem a jablky, recept, hlavní jídla |