Koložvárské zelíKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept koložvárské zelí potřebujeme tyto suroviny: • 600 g kysaného zelí • 600 g vepřové plece • 200 g vařeného uzeného bůčku • 250 g klobásy • 250 g rýže • 100 g cibule • 40 g sádla • sůl • pepř • mletá červená paprika • 3 dcl zakysané smetany Recept koložvárské zelí připravíme takto: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme papriku, na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a za občasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka. Kysané zelí podusíme ve vlastní šťávě. Rýži uvaříme zvlášť. Ohnivzdornou nádobu vymažeme a naplníme vrstvou kysaného zelí. Na kysané zelí dáme vrstvu rýže a podušeného masa a přidáme část pokrájeného bůčku a kolečka klobásy. Postup opakujeme do spotřebování všech připravených potravin. Povrch pokryjeme kysaným zelím, zalijeme smetanou, propícháme vidličkou, aby se smetana dostala i do nižších vrstev, a dáme do trouby péct asi na 45 minut.
koložvárské zelí, recept, hlavní jídla |
|