KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bavorská vepřová pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 750 g vepřového masa • 2 velké cibule • 200 g mrkve • 200 g celeru • 1 pórek • kůrka z krajíce chleba • hladká mouka • přepuštěné máslo • 0,5 l černého piva • česnek • sůl • pepř • majoránka • rozmarýn • bazalka • kmín Recept bavorská vepřová pečeně připravíme takto:
Maso (kýta, plec nebo kotlety) omyjeme, vykostíme, naklepeme, nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na pánvi s rozpáleným přepuštěným máslem prudce opečeme ze všech stran. Pak maso položíme do pekáče, obložíme kostmi a rozčtvrcenými cibulemi, posypeme bylinkami, drceným česnekem a jemně nakrájenou mrkví, celerem, pórkem a chlebovou kůrkou. Masovým vývarem vypláchneme pánev (přičemž seškrábneme přípečky) a přelijeme jím maso. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 1,5-2 hodiny, podle potřeby podléváme pivem. Dopékáme v nezakrytém pekáči, aby šťáva získala barvu a pečeně kůrčičku. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Šťávu přecedíme do hrnce a zahustíme moukou. Bavorskou vepřovou pečeni podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorská vepřová pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, vepřová játra na majoránce, vepřová játra s pikantní omáčkou, vepřová plec na pivu, hovězí pečeně se žampiony, hovězí pečeně s hříbky, vepřová játra obalená cibulí, hovězí pečeně na jalovci a pivu, velikonoční pečeně po švýcarsku, vepřová pečínka s bylinkami bavorská vepřová pečeně, recept, hlavní jídla |