![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky vepřových jater • 4 tenké plátky anglické slaniny • 40 g sádla • rovná lžíce hladké mouky • petrželka • citron • vorčestr • 1,5 dl vývaru z kostí • sůl Recept anglická vepřová játra připravíme takto:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra. Před podáváním játra poklademe dílky citronu. Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglická vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou, vepřová plec na kmíně, pečená vepřová panenka, vepřová plec po mexicku, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, husí játra s jablky, vepřová játra na cibulce, vepřová kýta na divoko, bratislavská vepřová směs, vepřová játra s pikantní omáčkou anglická vepřová játra, recept, hlavní jídla |