![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového masa z plecka • 40 g sádla • 80 g cibule • 1 stroužek česneku • sůl • 1 lžička drceného kmínu • vývar z vepřových kostí • asi 50 g hladké mouky Recept vepřová plec na kmíně připravíme takto:
Na sádle osmahneme během 10-12 minut nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a kmín. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme ho, přidáme do papiňáku k cibuli a koření a po všech stranách za stálého míchání rychle opečeme (1-2 minuty). Pak zaprášíme moukou, ještě chvilku osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut. Pokud by omáčka byla příliš řídká nebo je jí málo, přilijeme vroucí vodu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a za častého míchání povaříme ještě 5 minut. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec na kmíně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní vepřová játra, burgundská vepřová kýta, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, vepřová plec s mrkví, rajčaty a paprikou, vepřová plec po mexicku, vepřové žebírko na kmíně, vepřová plec na žampionech a smetaně, vepřová játra na majoránce, bratislavská vepřová směs, bavorská vepřová pečeně vepřová plec na kmíně, recept, hlavní jídla |