![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky telecích jater • 4 tenké plátky anglické slaniny • 40 g sádla • rovná lžíce hladké mouky • petrželka • citron • worchester • 1,5 dcl vývaru z kostí • sůl Recept anglická telecí játra připravíme takto:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme worchester a nasekanou petrželku a podlijeme jí játra. Játra poklademe dílky citronu a podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglická telecí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: anglická vepřová játra, drůbeží játra na medu, játra na rajčatech, pikantní srnčí játra, telecí na paprice, telecí roláda, drůbeží játra na jehle, ztracená kuřecí játra, telecí žebírka se sýrem a se žampióny, telecí kapsy anglická telecí játra, recept, hlavní jídla |