KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. února, sobota, svátek má: Liliana


Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré potřebujeme tyto suroviny:

   • hovězí krk
   • slanina
   • cibule
   • česnek
   • hovězí vývar
   • červené víno
   • rozmarýn
   • jíška
   • sůl
   • pepř
   • na pyré: dýňová dužina + brambory + máslo + cibule + smetana + sůl + bílý pepř + muškátový květ
Recept hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré připravíme takto:
Krk (nejlépe z mladého býčka) podélně rozřízneme a svážeme do válečků, aby maso mělo pěkný tvar. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme do zlatova, přidáme cibuli, zbytek prolisovaného česneku a vše zlehka orestujeme. Pak přidáme maso, ze všech stran je opečeme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme pár stonků rozmarýnu a dáme péct do trouby při 180°C, dokud maso nezměkne. Mezitím na másle orestujeme cibuli, zalijeme smetanou, dochutíme solí, mletým bílým pepřem, muškátovým květem a povaříme. Oloupanou dýni a brambory uvaříme do měkka, pak slijeme, našťoucháme, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou, pořádně rozmícháme nebo rozmixujeme a podle chuti dosolíme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku podle chuti zahustíme jíškou a propasírujeme. Plátky masa přelité omáčkou podáváme s dýňovo-bramborovým pyré a ozdobené nasekanou pažitkou a snítkou čerstvého rozmarýnu.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Bedly na víně   Boloňský hovězí hrnec   Boršč krkonošský   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Čočka na víně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Drůbeží játra na víně   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaná krkovice s rozmarýnem   Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II  


hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!