![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. února, čtvrtek, svátek má: Lenka ![]() • hovězí krk • slanina • cibule • česnek • hovězí vývar • červené víno • rozmarýn • jíška • sůl • pepř • na pyré: dýňová dužina + brambory + máslo + cibule + smetana + sůl + bílý pepř + muškátový květ Recept hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré připravíme takto:
Krk (nejlépe z mladého býčka) podélně rozřízneme a svážeme do válečků, aby maso mělo pěkný tvar. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme do zlatova, přidáme cibuli, zbytek prolisovaného česneku a vše zlehka orestujeme. Pak přidáme maso, ze všech stran je opečeme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme pár stonků rozmarýnu a dáme péct do trouby při 180°C, dokud maso nezměkne. Mezitím na másle orestujeme cibuli, zalijeme smetanou, dochutíme solí, mletým bílým pepřem, muškátovým květem a povaříme. Oloupanou dýni a brambory uvaříme do měkka, pak slijeme, našťoucháme, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou, pořádně rozmícháme nebo rozmixujeme a podle chuti dosolíme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku podle chuti zahustíme jíškou a propasírujeme. Plátky masa přelité omáčkou podáváme s dýňovo-bramborovým pyré a ozdobené nasekanou pažitkou a snítkou čerstvého rozmarýnu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Bedly na víně Boloňský hovězí hrnec Boršč krkonošský Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Čočka na víně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Drůbeží játra na víně Dušená hovězí plec na šalotce Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Grilovaná krkovice s rozmarýnem Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré Grilovaný hovězí jazyk Guláš z hovězí oháňky Hortobadské hovězí plátky Hovězí eintopf Hovězí guláš Hovězí guláš Jadran Hovězí guláš na pivě Hovězí guláš na víně Hovězí guláš s cuketou Hovězí guláš s černým pivem Hovězí guláš s červenými fazolemi Hovězí guláš s fazolemi Hovězí guláš s houbami Hovězí guláš s jablky Hovězí jazyk na smetaně Hovězí klopsy v rajské omáčce Hovězí kostky s mrkví Hovězí kotlíkový guláš Hovězí křenová roláda Hovězí květová špička Hovězí kýta na okurkách Hovězí maso dušené se zeleninou Hovězí maso na cibulce s vejci Hovězí maso na cibuli Hovězí maso na majoránce Hovězí maso na pepři Hovězí maso na pepři II hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, recept, hlavní jídla |
|