KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. května, neděle, svátek má: Vilém


Hovězí na smetaně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg hovězího zadního
   • 100 g uzené slaniny
   • 2 větší mrkve (cca 300 g)
   • 2 menší petržele (cca 150 g)
   • 1 menší celer (cca 250 g)
   • 1 cibule
   • 1 jablko
   • 2 lžíce cukru
   • 2 lžíce plnotučné hořčice
   • 2 lžíce citronové šťávy
   • 750 ml zeleninového vývaru
   • 1 kelímek smetany (33%)
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • nové koření
Recept hovězí na smetaně připravíme takto:
Polovinu uzené slaniny nakrájíme na špalíčky. Maso po vláknech na několika místech propíchneme nožem. Do takto vzniklých otvorů vložíme špalíčky slaniny a zastrčíme je, co nejhlouběji. Kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostky, dáme do hrnce společně s masem, polijeme citronovou šťávou a trochou oleje a vložíme přes noc do lednice. Druhý den maso vyjmeme ze zeleniny a prudce je opečeme na pánvi, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Opečené hovězí odložíme. Ve druhém hrnci rozpálíme olej a vyškvaříme na něm zbytek slaniny nakrájené na kostky. K vyškvařené slanině přidáme kořenovou zeleninu, ve které bylo naložené maso, a najemno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Až se zelenina začne zbarvovat, přidáme na kousky nakrájené jablko a po chvíli cukr a chvíli restujeme. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidáme k základu hořčici a chvíli ji zarestujeme. Pak zalijeme vývarem, přidáme zpět maso, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, osolíme a na mírném plameni dusíme. Asi po hodině základ i s masem opatrně přelijeme do zapékací mísy a přikryjeme alobalem. Vložíme do trouby a na 150°C pečeme další hodinu až hodinu a půl. Po uplynutí doby vyndáme z trouby, maso vyjmeme a základ přecedíme. Jednu třetinu zeleniny vložíme zpět do základu (pokud možno bez koření, snažíme se ho vylovit) a základ dobře rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak omáčku pomalu přivedeme k varu. Mezitím ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme naběračku teplé omáčky (aby se smetana nesrazila) a pomalu ji zašleháme do omáčky. Nakonec podle potřeby dochutíme cukrem, solí, pepřem či citronovou šťávou. Podáváme nejlépe s karlovarským knedlíkem a brusinkami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Amur na smetaně s houbami   Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Divoká kachna na smetaně   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušená svíčková na smetaně   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Halušky s brokolicí na smetaně   Hortobadské hovězí plátky   Houby na smetaně   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech  


hovězí na smetaně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!