KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept česnekové jehněčí potřebujeme tyto suroviny: • 1 jehněčí kýta • 1 cibule • 1 hlavička česneku • sůl • půl lžičky tymiánu • půl lžičky bazalky • půl lžičky mletého pepře • půl lžičky majoránky • 1/8 másla • olej Recept česnekové jehněčí připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česnekové jehněčí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory s jehněčím masem, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, krevety na česnekovém másle, jehněčí kotlety na bylinkách, jehněčí výpečky, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí hřbet plněný meduňkou, jehněčí na smetaně, jehněčí kolínka na bylinkách, jehněčí karbanátky česnekové jehněčí, recept, hlavní jídla |