Recept
zapečené brambory s jehněčím masem připravíme takto:
Špenát necháme rozmrznout a vymačkáme. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme ze stonků. Cíbuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Polovinu cibule a česneku necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme je. Vmícháme bylinky, protlak a víno, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Zbylou cibuli a česnek podusíme na oleji, přidáme špenát a dusíme, až se tekutina odpaří. Okořeníme solí, muškátem, pepřem. Brambory, maso, špenát a sýr navrstvíme do vymazané formy, zakončíme bramborami. Přilijeme vývar, posypeme rozdrobeným sýrem a 40 minut zapékáme.