KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. srpna, čtvrtek, svátek má: Petra


Jehněčí kotlety se žampiony

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kotlety se žampiony potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčích kotlet
   • 80 g šunky
   • 8 větších žampionů
   • 2 malé cibulky s natí
   • 4 vejce
   • sůl
   • pepř
   • mleté hořčičné semínko
   • 30 g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 70 g rostlinného oleje
   • 100 ml vývaru z masoxu
   • koření
Recept jehněčí kotlety se žampiony připravíme takto:
Kotlety opepříme, posypeme mletým hořčičným semínkem a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibuli nakrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Pak osolíme a opeříme. Kotlety poprášíme moukou a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Pak zjemníme máslem. Žampionům seřízneme vršky kloboučků, naplníme je vaječnou směsí, přiklopíme seříznutými vršky, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody s rozmíchaným kořením a dusíme na mírném ohni 10 minut. Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotlety se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Balkánské telecí kotlety   Balkánské vepřové kotlety   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborové kotlety se šunkou   Brambory se slaninou, žampiony a sýrem   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Ďábelské kotlety   Dušené vepřové kotlety   Dušené žampiony s bambusem   Egyptské jehněčí kotlety   Fazolové kotlety   Francouzské brambory se žampiony   Grilované kotlety Bordeaux   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí ragú na víně se žampiony   Irská jehněčí mísa   Irské plněné kotlety   Irský jehněčí guláš   Játra se slaninou a žampiony   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně  


jehněčí kotlety se žampiony, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!