KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zvěřinová polévka s knedlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 400 g zvěřinového masa s kostí (krk + pupky + žebra) • 1 cibule • 100 g kořenové zeleniny • 1 vejce • 1 lžíce hrubé mouky • půl housky • sůl • celý pepř • muškátový oříšek • petrželka Recept zvěřinová polévka s knedlíčky připravíme takto:
Maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli a zvolna vaříme doměkka. Vzniklý vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí, umeleme najemno, přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou půlku housky, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky. Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky a zvolna povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinová polévka s knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč s masovými knedlíčky, hovězí polévka s droždovými knedlíčky, zeleninová polévka s masovými knedlíčky, rybí polévka s knedlíčky, polévka z kapra s knedlíčky, hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí, jehněčí polévka s knedlíčky, rýžová polévka s knedlíčky a jogurtem, knedlíčky z mlíčí , pórková polévka s drožďovými knedlíčky zvěřinová polévka s knedlíčky, recept, polévky |