KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zvěřinová polévka s knedlíčky

Kategorie: polévky, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinová polévka s knedlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g zvěřinového masa s kostí (krk + pupky + žebra)
   • 1 cibule
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 1 vejce
   • 1 lžíce hrubé mouky
   • půl housky
   • sůl
   • celý pepř
   • muškátový oříšek
   • petrželka
Recept zvěřinová polévka s knedlíčky připravíme takto:
Maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli a zvolna vaříme doměkka. Vzniklý vývar přecedíme. Uvařené maso zbavíme kostí, umeleme najemno, přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou půlku housky, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky. Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky a zvolna povaříme.





zvěřinová polévka s knedlíčky, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz