![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecího plecka • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g celeru • 30 g hrášku bez nálevu • 80 g žampiónů • 40 g kapie • 80 g másla • sůl • 10 g mleté červené papriky • 40 g mouky • 1 citrón • 1 dcl sladké smetany • 0,5 dcl šlehačky Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecký telecí paprikáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí koleno na slanině, zapečené telecí se žampiony a špagetami, rybí paprikáš, telecí závitky, telecí játra po benátsku, plněná telecí kýta, zadělávané telecí maso, telecí plec na pórku, dušená telecí játra, dušená telecí játra se slaninou zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla |