![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecího plecka • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g celeru • 30 g hrášku bez nálevu • 80 g žampiónů • 40 g kapie • 80 g másla • sůl • 10 g mleté červené papriky • 40 g mouky • 1 citrón • 1 dcl sladké smetany • 0,5 dcl šlehačky Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecký telecí paprikáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněná telecí kýta, přírodní telecí řízky na paprice, telecí žebírka na slanině, telecí maso se smetanovou omáčkou, telecí maso s cibulí, telecí žebírka s cibulovou kaší, telecí pivní guláš, smažený telecí mozeček, zadělávané telecí maso, telecí guláš zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla |