![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecího masa • 300 g povařeného květáku • 100 g zmrazeného hrášku • 1 lžička másla • 2 lžíce oleje • sůl • 2 lžíce polohrubé mouky • muškátový oříšek Recept zadělávané telecí maso připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, krátce osmahneme, za stálého míchání zředíme teplou vodou a asi 15 minut povaříme na hustou omáčku. Tu pak přidáme k masu, doplníme vařeným květákem rozebraným na růžičky, hráškem a máslem. Podáváme s dušenou rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zadělávané telecí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené telecí řízky, mleté maso v květáku, kuřecí maso s nivou a mandlemi, telecí žebírka se sýrem a se žampióny, zapečené skopové maso se zeleninou, dušené hovězí maso s křenem, hovězí maso s rukolou, švédské masové kuličky, telecí koleno na divoko, telecí játra po benátsku zadělávané telecí maso, recept, hlavní jídla |