KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zadělávané telecí maso

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zadělávané telecí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecího masa
   • 300 g povařeného květáku
   • 100 g zmrazeného hrášku
   • 1 lžička másla
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • 2 lžíce polohrubé mouky
   • muškátový oříšek
Recept zadělávané telecí maso připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, krátce osmahneme, za stálého míchání zředíme teplou vodou a asi 15 minut povaříme na hustou omáčku. Tu pak přidáme k masu, doplníme vařeným květákem rozebraným na růžičky, hráškem a máslem. Podáváme s dušenou rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.





zadělávané telecí maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz