KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušená telecí játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušená telecí játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g telecích jater
   • 100 g slaniny
   • 100 g másla
   • 0,5 l mléka
   • 200 ml zakysané smetany
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 200 ml masového vývaru
   • sůl
   • pepř
Recept dušená telecí játra připravíme takto:
Játra odblaníme a namočíme do mléka na 1 hodinu. Pak osušíme, prošpikujeme delšími proužky slaniny a na pánvi na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Pak osolíme, opepříme, přilijeme ohřátý masový vývar a přikryté dusíme na mírném ohni asi 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu masového vývaru). Podušená játra vyndáme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme výpek z jater a chvíli povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.





dušená telecí játra, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz