KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušená telecí játra potřebujeme tyto suroviny: • 800 g telecích jater • 100 g slaniny • 100 g másla • 0,5 l mléka • 200 ml zakysané smetany • 2 lžíce hladké mouky • 200 ml masového vývaru • sůl • pepř Recept dušená telecí játra připravíme takto:
Játra odblaníme a namočíme do mléka na 1 hodinu. Pak osušíme, prošpikujeme delšími proužky slaniny a na pánvi na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Pak osolíme, opepříme, přilijeme ohřátý masový vývar a přikryté dusíme na mírném ohni asi 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu masového vývaru). Podušená játra vyndáme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme výpek z jater a chvíli povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená telecí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staropražská játra, ztracená kuřecí játra, telecí kotlety na víně s parmezánem, pražená vepřová játra, krůtí játra se žampiony, drůbeží játra se smetanou, vepřová játra na pikantní způsob, přírodní telecí řízky na paprice, telecí ledvinky na víně, telecí játra po benátsku dušená telecí játra, recept, hlavní jídla |