KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové medailonky s česnekovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové panenky
   • sůl
   • 1-2 lžíce tlučeného pepře
   • 8 velkých stroužků česneku
   • 250 ml plnotučného mléka
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 15 g másla
Recept vepřové medailonky s česnekovou omáčkou připravíme takto:
Panenku očistíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem, necháme v ledničce uležet. Stroužky česneku oloupeme, rozmáčkneme, vložíme do kastrůlku s mlékem, přivedeme opatrně k varu a s mírně poodkrytou pokličkou vaříme asi půl hodiny. Pak česnek rozmixujeme a přes sítko vlijeme zpět. Panenku nakrájíme na medailonky vysoké 3-4 cm, osolíme, potřeme olivovým olejem a opečeme z obou stran dle libosti (uvnitř by měly být ještě růžové a šťavnaté). Pak přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple. Výpek slijeme do česnekové omáčky a tu vyvaříme do požadované hustoty. Pak odstavíme z plotny a vmícháme lžíci másla. Podáváme s různě upravenými brambory.





vepřové medailonky s česnekovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz