![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové panenky • sůl • 1-2 lžíce tlučeného pepře • 8 velkých stroužků česneku • 250 ml plnotučného mléka • 1 lžíce olivového oleje • 15 g másla Recept vepřové medailonky s česnekovou omáčkou připravíme takto:
Panenku očistíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem, necháme v ledničce uležet. Stroužky česneku oloupeme, rozmáčkneme, vložíme do kastrůlku s mlékem, přivedeme opatrně k varu a s mírně poodkrytou pokličkou vaříme asi půl hodiny. Pak česnek rozmixujeme a přes sítko vlijeme zpět. Panenku nakrájíme na medailonky vysoké 3-4 cm, osolíme, potřeme olivovým olejem a opečeme z obou stran dle libosti (uvnitř by měly být ještě růžové a šťavnaté). Pak přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple. Výpek slijeme do česnekové omáčky a tu vyvaříme do požadované hustoty. Pak odstavíme z plotny a vmícháme lžíci másla. Podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, vepřové kotlety po milánsku, tvarohové šišky s ovocnou omáčkou, tefteli s okurkovou omáčkou, těstoviny s rajčatovou omáčkou, smažená parma s máslovou omáčkou, treska s fazolovou omáčkou, přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, dušené vepřové ledvinky vepřové medailonky s česnekovou omáčkou, recept, hlavní jídla |