![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 steaky z lososa s kůží • 2 lžíce olivového oleje • 1 lžíce drceného bílého pepře • 1 lžíce drceného černého pepře • 1 lžíce nakrájené pažitky • sůl • na omáčku: 100 g rozpuštěného másla + 3 dcl suchého bílého vína + 1 cibule + 2 žloutky + 1 lžíce drceného černého pepře + sůl • na protlak: 150 g ostružin + 1 dcl červeného vína + 1 lžíce medu Recept losos s ostružinovou omáčkou připravíme takto:
Víno na omáčku svaříme s najemno nakrájenou cibulí a pepřem na čtvrtinu původního množství, přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krému. Po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple. Ostružiny na protlak dusíme asi 10 minut s vínem a medem, propasírujeme a udržujeme v teple. Steaky na straně bez kůže posypeme pepřem a pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů do pánve s olejem a zprudka opečeme. Až začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (cca 2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě. Podáváme je doplněné omáčkou a protlakem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Losos s ostružinovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená kachna s višňovou omáčkou, fettucine s oříškovou omáčkou, kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou, rybí filé s houbovou omáčkou, myslivecké špagety s ovocnou omáčkou, bramborové noky s omáčkou ze sýra, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, uzené maso se švestkovou omáčkou, těstoviny s houbovou omáčkou, losos na zázvoru losos s ostružinovou omáčkou, recept, hlavní jídla |