KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept gnocchi s tvarohovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 300 g hladké mouky • 2 vejce • sůl • 70 g másla • červený pepř • na omáčku: 200 g měkkého tvarohu + 150 g plísňového sýra + 1,5 dcl mléka + 1 svazek cibulky + 100 g stonkového celeru + 20g másla + sůl Recept gnocchi s tvarohovou omáčkou připravíme takto:
Brambory očistíme a uvaříme domněka. Potom je rozmačkáme, přidáme máslo, mouku, rozšlehaná vejce, dobře vymícháme a necháme vychladnout. Na pomoučeném válu rozdělíme těsto na dvě části, z každé vyválíme váleček o průměru 3 cm, nakrájíme na kousky silné 1 cm a každý stiskneme zadní stranou vidličky. Gnocchi vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, potom scedíme, necháme okapat a na rozšlehaném másle mírně osmahneme. Přendáme na talíře, polijeme omačkou a posypeme roztlučeným červeným pepřem. Omáčku připravíme následovně: do mixéru dáme tvaroh, nastrouhaný sýr, mléko a rozmixujeme. Cibuli a celer nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání povaříme několik minut. Nakonec podle chuti osolíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Gnocchi s tvarohovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra s pikantní omáčkou, makarony s ořechovou omáčkou, tvarohové noky s ovocnou omáčkou, těstoviny s rajčatovou omáčkou, vepřový jazyk s křenovou omáčkou, pečený steak ze žraloka s omáčkou, ztracená vejce s hořčičnou omáčkou, brambory s ředkvičkovou omáčkou, vepřové maso se šípkovou omáčkou, candát s cibulovou omáčkou gnocchi s tvarohovou omáčkou, recept, hlavní jídla |