![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg libového vepřového masa • 600g vepřového laloku s brzlíky • 600g cibule • 800g vepřových drobů (ledvinka + slezinka + kousek jazyka + kousek jater a srdce + mozeček) • maso od místa vykrvení prasete • 1 lžíce hladké mouky • mletý pepř • mletá sladká paprika • kmín • česnek • sůl • 150g škvařeného sádla • vývar z masa Recept zabijačkový guláš připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme maso pokrájené na kousky a droby kromě mozečku a za stálého míchání osmažíme. Až se šťáva vydusí do tuku, směs okořeníme, podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme třený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Šťávu opět vydusíme do tuku, zahustíme moukou, za stálého míchání osmahneme, přidáme odblaněný a pokrájený mozeček a opět osmahneme. Guláš podlijeme znovu trochou vývaru a dusíme, až maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zabijačkový guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srbský guláš, jateční guláš, americký guláš, křivoklátský guláš, pivní guláš z hovězích líček, kotlíkový guláš se zeleninou, myslivecký guláš s houbami, sladovnický guláš, černý houbový guláš, pikantní guláš na žampionech zabijačkový guláš ii, recept, hlavní jídla |