KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vídeňské tvarohové řezy potřebujeme tyto suroviny: • 250 g polohrubé mouky • 5 vajec • 250 g cukru • 125 ml oleje • půl prášku do pečiva • 3 lžíce rybízové marmelády (nebo meruňkové) • 1 lžíce vody • na krém: 340 ml mléka + 1 vanilkový pudink + 100 g másla + 500 g tvarohu + 150 g cukru • práškový cukr na posypání Recept vídeňské tvarohové řezy připravíme takto:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva, vmícháme a dobře ušleháme. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě při 180°C upečeme do zlatova. Z mléka a trochy cukru uvaříme pudink. Měkké máslo vyšleháme se zbytkem cukru a vmícháme po lžících do vychladlého pudinku. Tvaroh rozšleháme a smícháme s pudinkem. Vychlazené těsto rozřízneme podél na dva stejné pruhy. Spodní díl potřeme marmeládou, rozředěnou trochou horké vody. Na to natřeme tvarohový krém, přikryjeme druhým pruhem těsta a necháme nejlépe přes noc uležet. Pak posypeme práškovým cukrem a nakrájíme řezy. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňské tvarohové řezy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tatranské řezy, řezy z vaječného koňaku, tvarohové palačinky s čokoládou, valentýnské tvarohové řezy, kokosovo-punčové řezy, ovocné řezy s tvarohem, tvarohové suflé s malinami, řezy s tvarohem a čokoládou, kakaové řezy, sypané tvarohové řezy vídeňské tvarohové řezy, recept, sladkosti |