KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vídeňské tvarohové řezy

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vídeňské tvarohové řezy potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g polohrubé mouky
   • 5 vajec
   • 250 g cukru
   • 125 ml oleje
   • půl prášku do pečiva
   • 3 lžíce rybízové marmelády (nebo meruňkové)
   • 1 lžíce vody
   • na krém: 340 ml mléka + 1 vanilkový pudink + 100 g másla + 500 g tvarohu + 150 g cukru
   • práškový cukr na posypání
Recept vídeňské tvarohové řezy připravíme takto:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva, vmícháme a dobře ušleháme. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě při 180°C upečeme do zlatova. Z mléka a trochy cukru uvaříme pudink. Měkké máslo vyšleháme se zbytkem cukru a vmícháme po lžících do vychladlého pudinku. Tvaroh rozšleháme a smícháme s pudinkem. Vychlazené těsto rozřízneme podél na dva stejné pruhy. Spodní díl potřeme marmeládou, rozředěnou trochou horké vody. Na to natřeme tvarohový krém, přikryjeme druhým pruhem těsta a necháme nejlépe přes noc uležet. Pak posypeme práškovým cukrem a nakrájíme řezy.





vídeňské tvarohové řezy, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz