![]() |
![]() • na piškotové těsto: 200 g polohrubé mouky + 6 vajec + 170 g pískového cukru • na bílkové těsto: 170 g pískového cukru + 5 bílků + 300 g moučkového cukru • šlehačka • meruňkový džem • rybízová marmeláda Recept tatranské řezy připravíme takto:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny. Do žloutkové pěny lehce vmícháme mouku a sníh z bílků. Piškotovou směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pruhy piškotu vzdálené od sebe 5 cm. Z 5 bílků a krystalového cukr vyšleháme pevný sníh a zlehka vmícháme moučkový cukr. Směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a nastříkáme mezi pruhy piškotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení plát rozkorojíme na půlku, potřeme meruňkovým džemem a slepíme křížem s druhou půlkou piškotu. Nakrájíme na kostky asi 7 cm široké a ozdobíme šlehačkou a kouskem rybízového džemu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tatranské řezy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Afrika řezy Banánové řezy Broskvové řezy Cikánské řezy Čokoládové řezy Čokoládové řezy II Etiopské řezy Hraběnčiny řezy Jablečné řezy z tvarohového těsta Jablkotvarohové řezy Jablkotvarohové řezy II Jablkové řezy Jahodové řezy Kakaové řezy Kávové řezy Kokosovo-punčové řezy Ledové řezy Makové řezy Míša řezy Mléčné řezy Opilé jahodové řezy Ovocné řezy s tvarohem Plněné medové řezy Pudinkové řezy Rebarborové řezy Rychlé pudinkové řezy Řezy s tvarohem a čokoládou Řezy z vaječného koňaku Skořicové řezy Smetanové řezy s ovocem Smetanové řezy s ovocem Sypané tvarohové řezy Švestkové řezy Tatranské hvězdičky Tvarohové řezy Valentýnské tvarohové řezy Vídeňské tvarohové řezy Višňové řezy se šlehačkou tatranské řezy, recept, sladkosti |
|