![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • čtvrt hrnku mléka • 5 krajíčků bílého chleba bez kůrky • 1 hrnek majonézy • půl hrnku kyselé lehké smetany • žloutky z šesti na tvrdo uvařených vajec • třetina hrnku octa z bílého vína • bílý pepř (podle chuti) • 3 svazečky pažitky nakrájené najemno (asi čtvrt hrnku) Recept vídeňská pažitková omáčka připravíme takto:
Chleba, žloutky a mléko rozmixujemedo hladka, nalijeme do misky, vmícháme majonézu a kyselou smetanu, přidáme ocet podle chuti a osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme pažitku. Podáváme s hovězí květovou špičkou nebo s jiným teplým nebo studeným masem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňská pažitková omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestová omáčka, tuňáková omáčka s rajčaty, krémová rajská omáčka, holandská omáčka, trnková omáčka, koprová omáčka s vejcem, játrová omáčka, holandská omáčka ii, křenová omáčka s jablkem, vaječná omáčka vídeňská pažitková omáčka, recept, hlavní jídla |