![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězí maso • tymián • cukr • 8 kuliček celého černého pepře • 2 bobkové listy • sůl • hladká mouka • 2 cibule • hořčičné semínko • masox • olej • 4x malý rajský protlak • 8 kuliček nového koření • 40 g másla Recept krémová rajská omáčka připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava (dáváme pozor, abychom ji nespálili). Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa. Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme. Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krémová rajská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brusinková omáčka, pikantní rajčatová omáčka, tuňáková omáčka s rajčaty, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, polská omáčka, ořechová omáčka, koprová omáčka s hovězím masem, labužnická koprová omáčka, holandská omáčka, smetanová omáčka krémová rajská omáčka, recept, hlavní jídla |