KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Krémová rajská omáčka

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krémová rajská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí maso
   • tymián
   • cukr
   • 8 kuliček celého černého pepře
   • 2 bobkové listy
   • sůl
   • hladká mouka
   • 2 cibule
   • hořčičné semínko
   • masox
   • olej
   • 4x malý rajský protlak
   • 8 kuliček nového koření
   • 40 g másla
Recept krémová rajská omáčka připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava (dáváme pozor, abychom ji nespálili). Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa. Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme. Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.





krémová rajská omáčka, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz