![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové krkovice • 1 hlávka zelí • 1 cibule • rajčatový protlak • sůl • pepř • olej Recept vepřové maso se zelím po řecku připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v pekáči na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené zelí a dáme péct do trouby asi na 30 minut při 200°C. Pak zelí zalijeme protlakem rozmíchaným se 2 dcl vody a pečeme ještě asi 20 minut. Vepřové maso se zelím po řecku podáváme s kysanou smetanou a chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso se zelím po řecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bílé fazole po řecku, plněné vepřové řízky, vepřové panenky s fazolkami na slanině, těstoviny se zelím, hovězí maso s rukolou, pštrosí maso na kantonský způsob, telecí maso s rajčaty, plněné vepřové žebro, uzené maso zapečené se sýrem, ovar z vepřové hlavy vepřové maso se zelím po řecku, recept, hlavní jídla |