![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g libového vepřového masa • 30 g sušených hub • 2 vejce • 1 stroužek česneku • 1 lžička solamylu • mletý pepř • špetka zázvoru • špetka muškátového květu • 3 lžičky sojové omáčky • 3 lžíce oleje Recept vepřové maso s houbami a omeletou připravíme takto:
Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Pak je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2x3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Mezitím z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso s houbami a omeletou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené skopové maso se zeleninou, chop-suey z vepřového masa, uzené maso v kysaném zelí, masová směs se zeleninou, vepřové kotlety po milánsku, sójové maso se zeleninou, zapečený candát s houbami, hovězí s houbami na smetaně, pikantní vepřové plátky ii, plněné vepřové žebro vepřové maso s houbami a omeletou, recept, hlavní jídla |