KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová panenka se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 3/4 kg panenky
   • 3 stroužky rozdrceného česneku
   • sůl
   • špetka pepře
   • 1 lžička sladké papriky
   • 2 lžičky grilovacího koření
   • 2 lžíce oleje
   • hrnek bílého vína
   • 1 lžíce škrobu
   • na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli
Recept vepřová panenka se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Švestkovou omáčku připravíme tak, že švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu. Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme. Necháme vychladnout a rozmixujeme. V malé misce smícháme dohromady česnek, sůl a kořením a potřeme jím maso ze všech stran. Smícháme bílé víno, švestkovou omáčku a škrob, maso směsí přelijeme a dáme péct. Po dokonalém upečení necháme panenku čtvrt hodinky odpočinout a teprve pak krájíme na zhruba centimetrové plátky.





vepřová panenka se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz