KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová panenka se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 3/4 kg panenky • 3 stroužky rozdrceného česneku • sůl • špetka pepře • 1 lžička sladké papriky • 2 lžičky grilovacího koření • 2 lžíce oleje • hrnek bílého vína • 1 lžíce škrobu • na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli Recept vepřová panenka se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Švestkovou omáčku připravíme tak, že švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu. Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme. Necháme vychladnout a rozmixujeme. V malé misce smícháme dohromady česnek, sůl a kořením a potřeme jím maso ze všech stran. Smícháme bílé víno, švestkovou omáčku a škrob, maso směsí přelijeme a dáme péct. Po dokonalém upečení necháme panenku čtvrt hodinky odpočinout a teprve pak krájíme na zhruba centimetrové plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: gnocchi s tvarohovou omáčkou, špagety s nivovou omáčkou, kotlety s hamburskou omáčkou, vepřová kýta na divoko, smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland, vepřová pečínka s bylinkami, pečená vepřová panenka, vepřová játra na kyselo, telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, andaluzská vepřová játra vepřová panenka se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |