![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřové panenky • 200 g sušených švestek • 2 lžíce oleje • 150 ml červeného vína • 2 lžíce švestkových povidel • 50 g mandlí • sůl • pepř • provensálské koření Recept vepřová panenka plněná švestkami připravíme takto:
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína. Občas otáčíme. Na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti, necháme zhoustnout, přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou. Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborami, kroketami nebo hranolkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka plněná švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněná hovězí pečeně, vepřová játra s pikantní omáčkou, vepřová plec na žampionech, vepřová játra na pikantní způsob, paprika plněná sýrem, grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré, vepřová plec plněná šunkou a sýrem, plněná hovězí roláda, vepřová játra na jalovci, andaluzská vepřová játra vepřová panenka plněná švestkami, recept, hlavní jídla |