KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou

Kategorie: speciality, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vídeňské velikonoční kuře s nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 chlazené kuře
   • 60 g másla
   • 1 cibule
   • 1 bujón
   • 1 špetka soli
   • na nádivku: 150 g kuřecích jater + 60 g másla + 2 cibule + 3 vejce + 10 dkg strouhanky + 2 lžíce nízkotučného jogurtu + vegeta + nasekaná petrželová nať
Recept vídeňské velikonoční kuře s nádivkou připravíme takto:
Umyté a osušené kuře osolíme a naplníme nádivkou, kterou připravíme tak, že na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájená játra, které jsme smažili asi 5-10 minut. Vychladnutá játra nasekáme nadrobno, přidáme strouhanku, žloutky, jogurt, lžíci sekané petrželové natě, dochutíme vegetou, vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z vaječných bílků. Kuře zašijeme, vložíme na část másla a částí másla polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut, potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vodou s rozpušteným bujónem a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme kuře do měkka. Hotové kuře naporcujeme a při podávání polijeme vypečenou šťávou.





vídeňské velikonoční kuře s nádivkou, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz