KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept velikonoční bábovka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 30 g droždí • 120 g cukru • 1 šálek vlažného mléka • 375 g másla • 6 kandovaných třešní • nastrouhaná kůra z půlky citronu a pomeranče • 5 vajec • 150 g rozinek • 250 g práškového cukru • 1 lžíce citronové šťávy • špetka soli • 4 lžíce horké vody Recept velikonoční bábovka připravíme takto:
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvoříme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přimícháme trochu cukru, mléka a mouky, přikryjeme utěrkou a dejte na 20 minut vzejít. Do vykynutého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Přidáme oprané rozinky, těsto promícháme, vlijeme do formy a necháme kynout dalších 30 minut. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 30 až 40 minut na spodní příčce trouby. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopím. Z citronové šťávy, vody a práškového cukru uděláme polevu, kterou bábovku potřeme a nakonec ozdobíme kandovanými třešněmi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční bábovka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dietní velikonoční beránek, ratibořické velikonoční bochánky, ukrajinská višňová bábovka, ořechový dort s velikonočními vajíčky, bábovka s kávou a skořicí, velikonoční ptáčata, banánová bábovka, velikonoční beránek z pomazánkového másla, tvarohová bábovka iii, hrušková bábovka velikonoční bábovka, recept, sladkosti |