KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční bábovka

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční bábovka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 30 g droždí
   • 120 g cukru
   • 1 šálek vlažného mléka
   • 375 g másla
   • 6 kandovaných třešní
   • nastrouhaná kůra z půlky citronu a pomeranče
   • 5 vajec
   • 150 g rozinek
   • 250 g práškového cukru
   • 1 lžíce citronové šťávy
   • špetka soli
   • 4 lžíce horké vody
Recept velikonoční bábovka připravíme takto:
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvoříme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přimícháme trochu cukru, mléka a mouky, přikryjeme utěrkou a dejte na 20 minut vzejít. Do vykynutého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Přidáme oprané rozinky, těsto promícháme, vlijeme do formy a necháme kynout dalších 30 minut. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 30 až 40 minut na spodní příčce trouby. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopím. Z citronové šťávy, vody a práškového cukru uděláme polevu, kterou bábovku potřeme a nakonec ozdobíme kandovanými třešněmi.





velikonoční bábovka, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz