![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g polohrubé mouky • 30 g droždí • 120 g cukru • 1 šálek vlažného mléka • 375 g másla • 6 kandovaných třešní • nastrouhaná kůra z půlky citronu a pomeranče • 5 vajec • 150 g rozinek • 250 g práškového cukru • 1 lžíce citronové šťávy • špetka soli • 4 lžíce horké vody Recept velikonoční bábovka připravíme takto:
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vytvoříme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přimícháme trochu cukru, mléka a mouky, přikryjeme utěrkou a dejte na 20 minut vzejít. Do vykynutého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Přidáme oprané rozinky, těsto promícháme, vlijeme do formy a necháme kynout dalších 30 minut. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 30 až 40 minut na spodní příčce trouby. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopím. Z citronové šťávy, vody a práškového cukru uděláme polevu, kterou bábovku potřeme a nakonec ozdobíme kandovanými třešněmi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční bábovka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jogurtová bábovka, banánová bábovka, velikonoční rozinkový koláč, velikonoční karotkový beránek, dietní velikonoční beránek, bábovka bez vajec, velikonoční bílkový beránek, velikonoční beránek piškotový, velikonoční celta, tradiční velikonoční beránek velikonoční bábovka, recept, sladkosti |