KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční čokoládové lanýže

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční čokoládové lanýže potřebujeme tyto suroviny:

   • 1/8 l smetany ke šlehání
   • 100 g mléčné a 100 g hořké čokolády
   • 40 g mletých lískových ořechů
   • 1 lžíce holandského kakaa
   • 3 lžíce rumu
Recept velikonoční čokoládové lanýže připravíme takto:
Smetanu v hrnci krátce povaříme a potom odstavíme. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout. Mezitím mleté lískové oříšky opražíme bez tuku na rozehřáté teflonové pánvi (asi 2 minuty), dáme na talíř a necháme vychladnout. Oříšky s kakaem a rumem vmícháme do čokoládovo-smetanové hmoty a v ledničce necháme ztuhnout nejméně 1 hodinu. Po vychlazení z hmoty lžičkou nabíráme kuličky libovolné velikosti, rukama rychle vytvarujeme kuličky, které okamžitě vyválíme v kakau, sezamových semínkách nebo v drcených piškotech a umístíme do papírových košíčků. Uchováváme v chladu.





velikonoční čokoládové lanýže, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz