![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1/8 l smetany ke šlehání • 100 g mléčné a 100 g hořké čokolády • 40 g mletých lískových ořechů • 1 lžíce holandského kakaa • 3 lžíce rumu Recept velikonoční čokoládové lanýže připravíme takto:
Smetanu v hrnci krátce povaříme a potom odstavíme. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové teplotě chvíli vychladnout. Mezitím mleté lískové oříšky opražíme bez tuku na rozehřáté teflonové pánvi (asi 2 minuty), dáme na talíř a necháme vychladnout. Oříšky s kakaem a rumem vmícháme do čokoládovo-smetanové hmoty a v ledničce necháme ztuhnout nejméně 1 hodinu. Po vychlazení z hmoty lžičkou nabíráme kuličky libovolné velikosti, rukama rychle vytvarujeme kuličky, které okamžitě vyválíme v kakau, sezamových semínkách nebo v drcených piškotech a umístíme do papírových košíčků. Uchováváme v chladu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční čokoládové lanýže nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čokoládové hrudky, hrušky v horkém čokoládovém krému, velikonoční věnec, ořechový dort s velikonočními vajíčky, jemné čokoládové jednohubky, čokoládové pralinky, čokoládové řezy, velikonoční celta, čokoládové pralinky z vařených brambor, velikonoční zajíček velikonoční čokoládové lanýže, recept, sladkosti |