KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Řecká velikonoční buchta

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept řecká velikonoční buchta potřebujeme tyto suroviny:

   • 60 g droždí
   • 125 ml vlažného mléka
   • 100 g cukru
   • 1 kg polohrubé mouky
   • špetka soli
   • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
   • 250 ml vlažné vody
   • 200 g sezamových semínek
   • 5 vajec uvařených natvrdo a obarvených na červeno
   • 1 bílek
   • olej
   • sezamová semínka
Recept řecká velikonoční buchta připravíme takto:
Droždí smícháme s mlékem, cukrem a necháme 10 minut kynout. Přidáme 125 g prosáté mouky, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout do druhého dne. Kvásek smícháme s ostatní moukou, přidáme sůl, pomerančovou kůru, vodu a mícháme nejméně 10 minut. Dvě třetiny vyválíme na dlouhý hladký 5 cm silný pecen a položíme na plech (plech předtím vymažeme olejem a hustě posypeme sezamovými semínky). Ze zbylého těsta vyválíme 2 tenké proužky, dlouhé jako pecen. Obalíme je sezamovými semínky, obložíme jimi pecen a přitlačením spojíme. Vejce vmáčkneme kolmo do pecnu, pecen potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky, přikryjeme a necháme 3 hodiny kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C a pečeme 50 minut.





řecká velikonoční buchta, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz