![]() |
![]() • 300 g polohrubé mouky • 200 g ovesných vloček • 2 vejce • 1 žloutek • 40 g másla (mírně změklého) • 0,5 l vlažného mléka • 15 g droždí (čerstvého) • 1 lžička cukru • 4 lžíce moučkového cukru • půl balíčku vanilkového cukru • strouhaná kůra z poloviny citronu • špetka soli Recept velikonoční zajíček připravíme takto:
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme asi 4 lžícemi vlažného mléka a necháme kynout. Vejce s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli ušleháme do krému, vmícháme mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek, vypracujeme hladké těšto, přikryjeme a necháme 15 minut kynout. Pak těsto vytvarujeme do podoby zajíčka, položíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout. Vykynutého zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční zajíček nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánový velikonoční beránek Čokoládové velikonoční hnízdo Dietní velikonoční beránek Dvoubarevný velikonoční beránek Ořechový dort s velikonočními vajíčky Plněná velikonoční vejce Ratibořické velikonoční bochánky Řecká velikonoční buchta Řecké velikonoční sušenky Staročeský velikonoční bochánek Tradiční velikonoční beránek Velikonoční bábovka Velikonoční beránek Velikonoční beránek piškotový Velikonoční beránek s ořechy Velikonoční beránek z pomazánkového másla Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta Velikonoční bílkový beránek Velikonoční celta Velikonoční čokoládové lanýže Velikonoční jidáš Velikonoční karotkový beránek Velikonoční koláče Velikonoční mazanec Velikonoční pirožky Velikonoční ptáčata Velikonoční rozinkový koláč Velikonoční uzlíky Velikonoční vajíčka Velikonoční věnec velikonoční zajíček, recept, sladkosti |
|