KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční zajíček

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční zajíček potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g polohrubé mouky
   • 200 g ovesných vloček
   • 2 vejce
   • 1 žloutek
   • 40 g másla (mírně změklého)
   • 0,5 l vlažného mléka
   • 15 g droždí (čerstvého)
   • 1 lžička cukru
   • 4 lžíce moučkového cukru
   • půl balíčku vanilkového cukru
   • strouhaná kůra z poloviny citronu
   • špetka soli
Recept velikonoční zajíček připravíme takto:
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru, zalijeme asi 4 lžícemi vlažného mléka a necháme kynout. Vejce s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli ušleháme do krému, vmícháme mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek, vypracujeme hladké těšto, přikryjeme a necháme 15 minut kynout. Pak těsto vytvarujeme do podoby zajíčka, položíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme ještě jednou 15 minut kynout. Vykynutého zajíčka potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme na nejspodnější liště trouby předehřáté na 200°C asi 40 minut.





velikonoční zajíček, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz