KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vánoční rybí polévka

Kategorie: polévky, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánoční rybí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5l vody
   • hlava
   • ocas a vnitřnosti z jednoho kapra
   • 100g kořenové zeleniny
   • asi 20g másla na osmažení zeleniny
   • 50g másla
   • 50g hladké mouky na jíšku
   • sůl
   • pepř
   • muškátový květ
   • připadně sekaná petrželka
   • 1 žloutek a šálek mléka
Recept vánoční rybí polévka připravíme takto:
Očištěné rybí zbytky uvaříme ve slané vodě do měkka. Vývar přecedíme, zahustíme rúžovou jíškou a povaříme asi 15 minut. Přidáme na másle osmaženou zeleninu, obrané maso z rybích zbytků, drobně rozkrájené vnitřnosti a vše ještě asi 10 minut povaříme. Okořeníme špetkou tlučeného květu, mírně opepříme a podle chuti můžeme přidat i sekanou petrželku a polévku zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce.





vánoční rybí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz