KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vánoční rybí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1,5l vody • hlava • ocas a vnitřnosti z jednoho kapra • 100g kořenové zeleniny • asi 20g másla na osmažení zeleniny • 50g másla • 50g hladké mouky na jíšku • sůl • pepř • muškátový květ • připadně sekaná petrželka • 1 žloutek a šálek mléka Recept vánoční rybí polévka připravíme takto:
Očištěné rybí zbytky uvaříme ve slané vodě do měkka. Vývar přecedíme, zahustíme rúžovou jíškou a povaříme asi 15 minut. Přidáme na másle osmaženou zeleninu, obrané maso z rybích zbytků, drobně rozkrájené vnitřnosti a vše ještě asi 10 minut povaříme. Okořeníme špetkou tlučeného květu, mírně opepříme a podle chuti můžeme přidat i sekanou petrželku a polévku zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční rybí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vánoční hřibová polévka, dalmátská rybí polévka, jihočeská rybí polévka, hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí, bílá rybí polévka, rybí polévka se zeleninou, polévka z rybího filé se zeleninou a bramborami, bavorská rybí polévka s knedlíčky, přesnídávková rybí polévka, rybí polévka s cuketou vánoční rybí polévka, recept, polévky |