![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 středně velcí pstruzi • sůl • mletý černý pepř • citrónová šťáva • hladká mouka • mletá červená paprika • 160 g másla • 1 dcl sladké smetany na šlehání • 120 g opražených mandlí • olej Recept vánoční pstruh na mandlích připravíme takto:
Pečlivě vykuchané a umyté ryby mírně osušíme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou, zevnitř i zvenčí osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou. Na horkém másle pstruhy opražíme z obou stran (asi 5 minut), pak vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme sladkou smetanu a mandle (které jsme předtím oloupali a opražili v oleji se solí) a povaříme. Před podáváním pstruhy omáčkou přelijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční pstruh na mandlích nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh na tokajském víně, vánoční kapr s kysaným zelím, pstruzi na mandlích, pstruh na houbách, pstruh na roštu, pstruh plněný tvarohem, pstruh po kyjevsku, pstruh na rozmarýnu, pikantní pstruh, pstruh na grilu vánoční pstruh na mandlích, recept, hlavní jídla |