KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh na tokajském víně

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh na tokajském víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruhy
   • 1 citrón
   • 750 ml tokajského vína
   • 1 lžíče másla
   • sůl
   • 1 bobkový list
   • tymián
   • rozmarýn
   • pomleté hřebíčky
   • muškátový květ
   • šafrán
   • kopr
   • půl lžičky škrobové moučky
   • trocha sladké smetany
Recept pstruh na tokajském víně připravíme takto:
Pstruhy očistíme, v páteřní části nařežeme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme je do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bylinky a koření a na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby pak vyndáme, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Vývar propasírujeme přes sítko, chvíli povaříme, pak zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme přelité omáčkou a ozdobené koprem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh na tokajském víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pstruh na šalvěji, kuře na víně, hovězí na česneku a víně, jelení ragú na červeném víně, pstruh na másle, pstruh s bylinkovou omáčkou, králičí játra na víně, pstruh na hřibech, hovězí guláš na víně, uzené karé na víně



pstruh na tokajském víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz