![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 pstruhy • 1 citrón • 750 ml tokajského vína • 1 lžíče másla • sůl • 1 bobkový list • tymián • rozmarýn • pomleté hřebíčky • muškátový květ • šafrán • kopr • půl lžičky škrobové moučky • trocha sladké smetany Recept pstruh na tokajském víně připravíme takto:
Pstruhy očistíme, v páteřní části nařežeme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme je do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bylinky a koření a na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby pak vyndáme, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Vývar propasírujeme přes sítko, chvíli povaříme, pak zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme přelité omáčkou a ozdobené koprem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh na tokajském víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí prsa na víně s česnekem, kuřecí plátky na víně, vaření okouni na víně s máslem, pikantní pstruh, kuře na víně, vepřové kotlety na víně a fenyklu, pstruh na víně, hovězí nudličky na víně, pstruh po mlynářsku, drůbeží játra na víně pstruh na tokajském víně, recept, hlavní jídla |