![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g prorostlého vepřového ramínka • 100 g anglické slaniny • 150 g měkkého salámu • 2 cibule • 1 malá sklenice kečupu • 3 lžíce sojové omáčky • hořčice • mletá paprika • mletý pepř Recept uzenářské vepřové maso v římském hrnci připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší řízky, naklepeme, okořeníme, osolíme a potřeme hořčicí. Na dno římského hrnce rozložíme plátky cibule, na ni dáme na silnější plátky nakrájenou slaninu, masové řízky, plátky salámu a vše opakujeme, dokud nespotřebujeme suroviny. Poslední vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme kečupem smíchaným se sojovou omáčkou, hrnec uzavřeme, vložíme do studené trouby, teplotu nastavíme na 200°C a pečeme asi 80 minut. Podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzenářské vepřové maso v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí maso se žampióny, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí, zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce, pečené česnekové brambory v římském hrnci, kuřecí maso se smetanovou omáčkou, zapečené telecí maso se zeleninou, pikantní masová směs, hovězí maso na pivě, vepřové pečené koleno, dalmátské dušené hovězí maso uzenářské vepřové maso v římském hrnci, recept, hlavní jídla |