KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ukrajinský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ukrajinský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g zadního hovězího masa
   • 80 g rajčatového protlaku
   • 100 g sladkokyselých okurek
   • 1 dl bílého vína
   • 150 g cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 4 dl vývaru
   • 30 g hladké mouky
   • 20 g oleje
   • sůl
   • petrželová nať
Recept ukrajinský guláš připravíme takto:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme rozetřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme do poloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, znovu osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a ještě krátce povaříme. Při podávání posypeme petrželovou natí.





ukrajinský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz