![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g zadního hovězího masa • 80 g rajčatového protlaku • 100 g sladkokyselých okurek • 1 dl bílého vína • 150 g cibule • 2 stroužky česneku • 4 dl vývaru • 30 g hladké mouky • 20 g oleje • sůl • petrželová nať Recept ukrajinský guláš připravíme takto:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme rozetřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme do poloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, znovu osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do měkka. Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a ještě krátce povaříme. Při podávání posypeme petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ukrajinský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš s houbami, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, irsky beraní guláš, budějovický guláš, srnčí guláš se žampiony, vuřt guláš, burgundský guláš, hovězí víkendový guláš, krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem, guláš z václavek ukrajinský guláš, recept, hlavní jídla |