![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • Úhoř • sůl • pepř • hladká mouka • vejce • strouhanka • na čertovu omáčku: majonéza + lák od okurek + celý pepř + kuličky jalovce + trocha octa + cibule + pálivá hořčice + chilli + špetka cukru Recept úhoř s čertovou omáčkou připravíme takto:
Čertova omáčku připravíme následovně: majonézu slabě rozředíme okurkovým lákem a dobře rozšleháme na jemnou omáčku. V trošce octa povaříme asi půl lžičky celého pepře a několik zrnek jalovce, pak vše vyndáme a roztlučeme. Přidáme to do omáčky s jemně nakrájenou cibulkou, pálivou hořčicí, chilli a troškou cukru a rozmícháme. Úhoře uvařeného v osolené vodě necháme vychladnout, dobře ho opepříme, obalíme v trojobalu (jako řízek) a usmažíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Úhoř s čertovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s rajčatovou omáčkou ii, těstoviny se zeleninovou omáčkou, růžičková kapusta se šunkou a sýrovou omáčkou, telecí medailónky se sýrovou omáčkou, makarony s ořechovou omáčkou, těstoviny s houbovou omáčkou, tvarohové noky s ovocnou omáčkou, uzený úhoř v pivě, tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami, tefteli s okurkovou omáčkou úhoř s čertovou omáčkou, recept, hlavní jídla |