KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tuniské ragú

Kategorie: speciality, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tuniské ragú potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g jehněčí kýty
   • 250 g hovězího zadního masa
   • 500 g kuřecích prsou
   • 200 g kadeřavé kapusty
   • 200 g zelených fazolových lusků
   • 250 g mrkve
   • 1 malá cuketa
   • 2 pórky
   • 2 zelené papriky
   • 1 konzerva cizrny (400 ml)
   • 4 lžíce rostlinného oleje
   • 3 stroužky česneku
   • 2 cibule
   • 250 ml vody
   • 1 kostka hovězího bujónu
Recept tuniské ragú připravíme takto:
Cizrnu scedíme. Jehněčí a telecí nakrájíme na kostky. Necháme rozehřát olej a kostky masa na něm opečeme. Stroužky česneku a cibule oloupeme, rozmačkáme, případně nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osmahneme. Zalijeme vodou, rozpustíme hovězí bujón a dusíme 30 minut. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kadeřavou kapustu, fazolové lusky, cuketu, mrkve, pórek a papriky očistíme. Kapustu nakrájíme nahrubo. Fazolové lusky nalámeme, mrkev, cuketu a pórek nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na proužky. Všechno přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a 10 minut před koncem doby vaření přidáme spolu s cizrnou a dochutíme tabascem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tuniské ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

ukrajinské kachní ragú, vepřové ragú na pepři, jelení ragú s hříbky na červeném víně, srnčí ragú na rybízové smetaně, telecí ragú s cibulí



tuniské ragú, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz