KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tuniské ragú potřebujeme tyto suroviny: • 250 g jehněčí kýty • 250 g hovězího zadního masa • 500 g kuřecích prsou • 200 g kadeřavé kapusty • 200 g zelených fazolových lusků • 250 g mrkve • 1 malá cuketa • 2 pórky • 2 zelené papriky • 1 konzerva cizrny (400 ml) • 4 lžíce rostlinného oleje • 3 stroužky česneku • 2 cibule • 250 ml vody • 1 kostka hovězího bujónu Recept tuniské ragú připravíme takto:
Cizrnu scedíme. Jehněčí a telecí nakrájíme na kostky. Necháme rozehřát olej a kostky masa na něm opečeme. Stroužky česneku a cibule oloupeme, rozmačkáme, případně nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osmahneme. Zalijeme vodou, rozpustíme hovězí bujón a dusíme 30 minut. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kadeřavou kapustu, fazolové lusky, cuketu, mrkve, pórek a papriky očistíme. Kapustu nakrájíme nahrubo. Fazolové lusky nalámeme, mrkev, cuketu a pórek nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na proužky. Všechno přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a 10 minut před koncem doby vaření přidáme spolu s cizrnou a dochutíme tabascem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tuniské ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí ragú na rybízové smetaně, jelení ragú s hříbky na červeném víně, vepřové ragú na pepři, ukrajinské kachní ragú, telecí ragú s cibulí tuniské ragú, recept, speciality |