KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové ragú na pepři potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřového ramínka nebo plecka • 300 g cibule • 50 g prorostlé slaniny • 200 g mrkve • 1 bobkový list • 1 lžička celého pepře • 4 kuličky nového koření • 125 ml červeného vína • 125 ml masového vývaru • 4 lžíce octa • 30 g perníku nebo chleba • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžíce rybízového želé • půl lžičky zeleného pepře • sůl Recept vepřové ragú na pepři připravíme takto:
Koření roztlučeme na jemno a povaříme 10 minut s vínem, vývarem, octem a perníkem nebo chlebem a potom přecedíme. Maso nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpečeme ji, přidáme maso a za občasného obracení opékáme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osmahneme také dozlatova. Potom zalijeme okořeněným vývarem a při nízké teplotě dusíme asi 45 minut. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ji s rybízovým želé a zeleným pepřem k masu a dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec omáčku podle chuti osolíme. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové ragú na pepři nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové medailonky s paprikami, vepřové koleno s jablečným křenem, vepřové maso s cibulí na víně, telecí ragú s cibulí, srnčí ragú na rybízové smetaně, japonské vepřové kari, pikantní vepřové plátky, ukrajinské kachní ragú, vepřové maso smažené se zázvorem, tuniské ragú vepřové ragú na pepři, recept, speciality |