KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové ragú na pepři

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové ragú na pepři potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového ramínka nebo plecka
   • 300 g cibule
   • 50 g prorostlé slaniny
   • 200 g mrkve
   • 1 bobkový list
   • 1 lžička celého pepře
   • 4 kuličky nového koření
   • 125 ml červeného vína
   • 125 ml masového vývaru
   • 4 lžíce octa
   • 30 g perníku nebo chleba
   • 1 lžíce sladké papriky
   • 1 lžíce rybízového želé
   • půl lžičky zeleného pepře
   • sůl
Recept vepřové ragú na pepři připravíme takto:
Koření roztlučeme na jemno a povaříme 10 minut s vínem, vývarem, octem a perníkem nebo chlebem a potom přecedíme. Maso nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpečeme ji, přidáme maso a za občasného obracení opékáme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osmahneme také dozlatova. Potom zalijeme okořeněným vývarem a při nízké teplotě dusíme asi 45 minut. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ji s rybízovým želé a zeleným pepřem k masu a dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec omáčku podle chuti osolíme. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými bramborami.





vepřové ragú na pepři, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz