KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept švestková povidla potřebujeme tyto suroviny: • 3 kg vypeckovaných švestek • 1,3 kg pískového cukru • 2 dcl octa (8%) Recept švestková povidla připravíme takto:
Švestky pokrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme a necháme stát 24 hodin. Druhý den povaříme nejprve zprudka asi hodinu, pak zmírníme teplotu a necháme probublávat 2–3 hodiny (podle požadované hustoty). Ještě horká švestková povidla plníme do sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bezinková povidla ii, třešňová povidla, dýňová povidla, švestková marmeláda, bezinková povidla, švestková čokoláda, jablková povidla, přírodní švestková povidla, staročeská švestková povidla, trnková povidla švestková povidla, recept, kompoty, marmelády |