KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Třešňová povidla

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept třešňová povidla potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vypeckovaných třešní
   • 400 g cukru krystal
   • 1 vanilkový cukr
   • skořici
   • rum
Recept třešňová povidla připravíme takto:
Vypeckované třešně dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené. Pak je dáme vychladnout. Druhý den do nich přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny. Pak nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně další půlhodinu. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká a rozvařená a hustá. Pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla se dají považovat za uvařená. Čím déle vaříme, tím lépe. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme povidly a dobře uzavřeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňová povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bezinková povidla ii, přírodní švestková povidla, švestková povidla, bezinková povidla, dýňová povidla, staročeská švestková povidla, jablková povidla, trnková povidla



třešňová povidla, recept, kompoty, marmelády


©2024KucharkaRecepty.cz