![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vypeckovaných třešní • 400 g cukru krystal • 1 vanilkový cukr • skořici • rum Recept třešňová povidla připravíme takto:
Vypeckované třešně dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené. Pak je dáme vychladnout. Druhý den do nich přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny. Pak nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně další půlhodinu. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká a rozvařená a hustá. Pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla se dají považovat za uvařená. Čím déle vaříme, tím lépe. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme povidly a dobře uzavřeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňová povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská švestková povidla, přírodní švestková povidla, švestková povidla, jablková povidla, dýňová povidla, trnková povidla, bezinková povidla, bezinková povidla ii třešňová povidla, recept, kompoty, marmelády |