![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • Švestky • cukr • kyselina citronová Recept švestková marmeláda připravíme takto:
Švestky umyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme, pomeleme v mlýnku na maso a pomalu dusíme pod pokličkou. Potom vaříme 15 minut odkryté. Na 1 kg švestek přidáme 800 g cukru a půl lžičky kyseliny citronové. Vaříme ještě 5 minut, potom zkusíme, jestli marmeláda rosolovatí. Hned po uvaření plníme do sklenic, uzavřeme a převrátíme dnem vzhůru. Po 30 minutách postavíme víčkem nahoru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková marmeláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: meruňková marmeláda, dýňová marmeláda, jahodová marmeláda, melounová marmeláda, švestková čokoláda, višňová marmeláda, jahodovo-limetková marmeláda, rebarborová marmeláda, rybízová marmeláda, přírodní švestková povidla švestková marmeláda, recept, kompoty, marmelády |