![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • švestky • podle potřeby (zralosti švestek) troška cukru Recept přírodní švestková povidla připravíme takto:
Vypeckované švestky dáme do většího hrnce, podlijeme troškou vody (max. 0,5 dcl) a za stálého míchání vaříme na prudším ohni. Až švestky pustí vodu, stáhneme na malý oheň a za stálého míchání vaříme několik hodin. Švestky by měly při vaření jemně probublávat, ne prskat. Po několika hodinách (3-5) by se měla voda odpařit a povidla by měly začít tmavnout a jakoby se připalovat. Vaříme povidla tak dlouho, až jsou hodně tmavé barvy, leské a začnou držet při sobě. Konzistence by měla být taková, že by měly po nabrání a převrácení vařečky držet. Čím lépe budou odpařená, tím déle vydrží. Ještě horké dáváme pouze do čistých vyvařených sklenic. V naší kuchařce bylo kromě receptu Přírodní švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: trnková povidla, bezinková povidla, švestková marmeláda, jablková povidla, švestková povidla, třešňová povidla, bezinková povidla ii, staročeská švestková povidla, dýňová povidla, švestková čokoláda přírodní švestková povidla, recept, kompoty, marmelády |