![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg bezinek • 200 g cukru krystal • 2 až 3 lžíce medu • 50 g nastrouhaného perníku • šťávu z 1 citrónu • 1-2 lžíce rumu Recept bezinková povidla připravíme takto:
Bezinky rozvaříme na kaši, propasírujeme, přidáme cukr, nastrouhaný perník, med, šťávu z citrónu a rum a vše vaříme tak dlouho, až jsou povidla hustá. Teplé nalijeme do skleniček a sterilujeme 10-15 minut při 80°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bezinková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bezinková povidla ii, švestková povidla, trnková povidla, přírodní švestková povidla, třešňová povidla, jablková povidla, staročeská švestková povidla, dýňová povidla bezinková povidla, recept, kompoty, marmelády |