KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Sumec na zelenině

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sumec na zelenině potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg sumce
   • čtvrt cibule
   • 80 g vařené kořenové zeleniny
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 70 g sádla
   • 1 kyselá okurka
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička rajčatového protlaku
   • 0,5 dcl červeného vína
   • citrónová šťáva
Recept sumec na zelenině připravíme takto:
Porce ryby osolíme, zaprášíme moukou a opečeme na sádle. Do výpeku přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme, vrátíme zpět rybu, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájenou okurku, pepř, protlak rozmíchaný v trošce vody a dusíme do měkka. Nakonec přilijeme víno a každou porci sumce stříkneme citrónovou šťávou.





sumec na zelenině, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz