KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Štěpánská hovězí pečeně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept štěpánská hovězí pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího zadního masa (špalíček)
   • 20 g slaniny
   • 1 vejce uvařené natvrdo
   • sůl
   • mletý pepř
   • 50 g sádla
   • 1 větší cibule
Recept štěpánská hovězí pečeně připravíme takto:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, uprostřed prořízneme otvor, naplníme je uvařeným vejcem, otvor uzavřeme jehlou na závitky, maso osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme do měkka. Při pečení maso obracíme, a podle potřeby přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme s dušenou rýží.





štěpánská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz