KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept štěpánská hovězí pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího zadního masa (špalíček) • 20 g slaniny • 1 vejce uvařené natvrdo • sůl • mletý pepř • 50 g sádla • 1 větší cibule Recept štěpánská hovězí pečeně připravíme takto:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, uprostřed prořízneme otvor, naplníme je uvařeným vejcem, otvor uzavřeme jehlou na závitky, maso osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme do měkka. Při pečení maso obracíme, a podle potřeby přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štěpánská hovězí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pivě, hovězí srdce na paprice, hovězí závitky plněné slaninou, hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, hovězí květová špička, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, hovězí nudličky na víně, husarská pečeně, hovězí plátky s pikantní omáčkou, opilá veprová pečeně štěpánská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla |