KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Játra po tyrolsku

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játra po tyrolsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřových jater
   • 100 g slaniny nakrájené na špalíky
   • 2 mrkve
   • 1 petržel
   • půlka celeru
   • 1 cibule
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 2 l zeleninového vývaru
   • sůl
   • mletý pepř
   • celý pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • 3 větvičky tymiánu
   • 3 lžíce hladké mouky
   • 500 ml mléka
   • 1 smetana ke šlehání
   • 1 zakysaná smetana
   • citronová šťáva
Recept játra po tyrolsku připravíme takto:
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme špalíky slaniny, ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej a játra ze všech stran opečeme. Pak játra vyjmeme, do hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu a smažíme 10 minut na mírném plameni. Pak dáme zpět játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a tymián a hodinu dusíme doměkka. Játra a koření vyjmeme, zbylý obsah hrnce propasírujeme nebo rozmixujeme a mírně zahřejeme. Mouku promícháme s trochou mléka, přilijeme zbytek mléka, smetanu ke šlehání a zakysanou smetanu. Směs opatrně vlijeme do omáčky, zahřejeme, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme játra a znovu prohřejeme. Podáváme s pečenými bramborami.





játra po tyrolsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz