![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězích jater • 40 g slaniny • 40 g cibule • 100 g kořenové zeleniny • 2 dcl smetany • 1 dcl mléka • 40 g hladké mouky • sůl • půl citrónu • 1 lžička hořčice Recept tyrolská játra připravíme takto:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na proužky a v kastrolu rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme plátky jater, lehce z obou stran osmahneme, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, přidáme hořčici, plátky citrónu, opepříme a dusíme. Občas plátky obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme. Až jsou játra poloměkká, přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a za častého míchání dusíme játra do měkka. Nakonec přidáme smetanu, podle chuti osolíme a necháme přejít varem. Tyrolská játra podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tyrolská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ďábelská játra, smažená vepřová játra, pikantní skopová játra v alobalu, berlínská játra, kuřecí játra se žampiony, ztracená kuřecí játra, pikantní telecí játra v alobalu, vepřová játra na pikantní způsob, zapečená kuřecí játra, vepřová játra na česneku tyrolská játra, recept, hlavní jídla |