KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Tyrolská játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tyrolská játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g hovězích jater
   • 40 g slaniny
   • 40 g cibule
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 2 dcl smetany
   • 1 dcl mléka
   • 40 g hladké mouky
   • sůl
   • půl citrónu
   • 1 lžička hořčice
Recept tyrolská játra připravíme takto:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na proužky a v kastrolu rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme plátky jater, lehce z obou stran osmahneme, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, přidáme hořčici, plátky citrónu, opepříme a dusíme. Občas plátky obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme. Až jsou játra poloměkká, přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a za častého míchání dusíme játra do měkka. Nakonec přidáme smetanu, podle chuti osolíme a necháme přejít varem. Tyrolská játra podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami.





tyrolská játra, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz