KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeský hovězí jazyk

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeský hovězí jazyk potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězího jazyka
   • 200 g kořenové zeleniny
   • 30 g medu
   • 3 hřebíčky
   • 5 zrnek pepře
   • 5 zrnek nového koření
   • půl lžičky zázvoru
   • 1 houska
   • 300 ml smetany
   • 4 žloutky
   • 300 g křenu
   • 40 g loupaných mandlí
   • sůl
Recept staročeský hovězí jazyk připravíme takto:
Kořenovou zeleninu nastrouháme a jazyk očistíme. To dáme do hrnce s vodou a spolu s medem, hřebíčkem, pepřem, solí a zázvorem vaříme, dokud jazyk nezměkne. Potom jej vyndáme a do vývaru přidáme nakrájenou housku. Jakmile houska změkne, vývar propasírujeme, prohřejeme, přidáme smetanu s rozmíchanými žloutky, promícháme a odstavíme. Teplý jazyk oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným křenem s mandlemi a podáváme s houskovým knedlíkem.





staročeský hovězí jazyk, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz